Шефове в горските предприятия блокираха с жалби в съда уволненията си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Промените в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия, които стопанисват горите в България, са блокирани от съда, показа справка на “Сега” в Търговския регистър. Така рокадите в ръководството на горските стопанства, които започна служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков все още не са факт.

Северозападното държавно предприятие, което стопанисва горските масиви във Враца, Лом, Видин, Монтана, Ловеч и останалите градове в тази част на страна, остава със старото ръководство. В управителния съвет влизат Цветко Цветков, Диана Иванчева и Деян Бенински. И тримата са подали жалби във Върховния административен съд срещу заповедта на министъра, с която са освободени от длъжност. На база на това Окръжен съд – Враца спира вписването на промените в Търговския регистър.

Сходен е казусът и със Североизточното държавно предприятие в Шумен,чиито членове на управителния съвет Бейзат Яхя и Андрей Неделчев обжалват освобождаването си в Административен съд София-град. Поради това промените в Търговския регистър са блокирани с определение на Окръжния съд в Шумен.

Бейзат Яхя е баща на Илтер Бейзатов, който лидер на шуменската листа за кандидат-депутати на ГЕРБ. И двамата са бивши фунцкионери на ДПС в областта, които впоследствие се прехвърлят в партията на Бойко Борисов. “Сега” публикува няколко разследвания за горското в Шумен и неговото териториално поделение – ловно стопанство “Паламара”, където бившият премиер обича да ловува. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар