Шефът на „Александровска болница“: Финансовото състояние е катастрофално

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Показателите на смъртността са заради ниското ниво на населението. Призовавам хората да се ваксинират. Проверката в „Александровска“ болници са одити, които поръчахме на специалисти от болницата и на външни одитори. Това се външни, независими експерти. Задачата бе да дадат ясна картина. Финансовото състояние е катастрофално. Това каза шефът на „Александровска болница“ Атанас Атанасов.

Общата загуба надхвърля 70 млн., а просрочените задължения – 35 млн. лв. Поставя се цялото лечебно заведение в едно предизвикателство, за да не се преустанови напълно дейността. Когато проф. Ангелов е поел управлението е имало натрупани загуби в размер на над 20 млн. В годината предхождаща встъпването му, болницата е била на печалба. Цифрите могат да се видят в отчетите на лечебното заведение.

 

Има натрупани дефицити, разходи по договори, които не са особено изгодни, предоговаряне на просрочени задължения, които са с допълнителни наказателни лихви. За 2019 година те възлизат над 1 млн. лв. Можело е да се намали финансовата тежест. Проблемите са много- свързани с управленски решения и действия и обективни-начина на финансиране на системата. Има дейности, които са недофинансирани. Има дейности, които изобщо не се финансират.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар