Шефът на ББР: Банката е плащала 5-6 пъти над пазарната цена за услуга, свързана с медиите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В ББР заварихме корупция и лошо управление. Сключвани са изключително неизгодни за банката договори с трети страни. Имаме конкретен пример с един договор, по който ББР плаща 5 или 6 пъти над пазарната цена за определена услуга от трето лице. Става дума за взаимоотношение с медиите. Сега го прекратяваме. Имаше договор с трета фирма за около 18-20 хил. лева на месец за услуга, която никой не я ползвал в банката – договорът беше във връзка с GDPR регламента. Прекратихме го и него.

Това съобщи пред Българското национално радио изпълнителният директор на Българската банка за развитие Цанко Арабаджиев.

 

Той уточни, че когато е влязъл като изпълнителен директор в банката е заварил изключени контролни механизми и затова посочи, че има основание да мисли, че в много направление от нейната дейност е била ощетявана по различни начини.

 

„От големите 8 кредита, отпуснати от ББР, което е много непривична за търговските банки голяма концентрация, не казвам, че непременно е нещо лошо, един е в просрочие, от останалите 7 пет нямат ангажименти да плащат към момента. Те са в гратисни периоди по главница, а 4 от тях и по главница, и по лихва“, обясни Арабаджиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар