Шефът на биячите по време на протестите стана началник на СДВР! Честито!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Антон Златанов (по-познат като Тони Сладоледа) е назначен за директор на Столичната дирекция на полицията. Още снощи той е получил предложение да поеме поста лично от служебния вътрешен министър Бойко Рашков и е приел.

Днес сутринта Златанов официално е представен като началник, научи Lupa.bg от сигурен източник в СДВР. Той е назначен за “временно изпълняващ длъжността”, но най-вероятно ще остане титуляр.

Досега Антон Златанов беше заместник-директор на СДВР. Той отговаряше за масовите мероприятия и действия при безредици. Минаваше за приближен до предишните началници на МВР и именно той координираше охраната на протестните митинги миналото лято. Златанов излезе пред медиите като говорител на „пострадалите“ при безредиците в София полицаи. По време на митингите имаше бити и арестувани граждани, сред които и журналиста Димитър Кенаров. Златанов пък стана главен герой в редица тв репортажи, а публиката го помни от знаменитите преки включвания на централните медии, в които даваше интервюта, облизвайки напуканите си устни от притеснение. Очевидно Златанов е предпочел “да смени отбора” и се ползва с доверието на новите управленски кадри в МВР.

 

Антон Златанов е бил представен пред състава на СДВР днес от заместник-министър Енчо Мирчев. Старши комисар Златанов е дългогодишен служител на МВР, а от септември 2015 г. до момента  е заместник-директор на СДВР. Досегашният директор на СДВР Георги Хаджиев е преназначен за началник отдел „Физическа защита на лица“ в Главна дирекция „Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма“. С мотива за допуснато полицейско насилие преди два дни бе освободен и Ивайло Иванов – главен секретар на МВР.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар