Шефът на болница „Лозенец“ е приет в УМБАЛ „Света Анна“ след инцидент

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на университетската болница „Лозенец“ доц. Радосвет Горнев е приет в столичната УМБАЛ „Света Анна“ след инцидент в петък вечер, съобщи Нова телевизия.

По първоначална информация коремният хирург, който в началото на юни бе назначен за директор на УБ „Лозенец“ на мястото на проф. Любомир Спасов, е настанен в отделението по лицево-челюстна хирургия.

Няма опасност за живота му. Към момента не се съобщават повече подробности за инцидента.

Преди дни от КПКОНПИ съобщиха, че е наложена глоба в размер на 10 000 лева на доц. Горнев заради установен конфликт на интереси.  

Производството срещу него е било образувано по сигнал, че е упражнил правомощия по служба в свой частен интерес, уточняват от комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

На 5 юли доц. Горнев е участвал в заседание на Съвета на директорите на лечебното заведение, на което е гласувал „за“ собственото си освобождаване като началник на клиника по хирургия към МБАЛ „Лозенец“ и за назначаването си като лекар-хирург, а четири дни по-късно е подписал допълнително споразумение за възнаграждение сам със себе си, сочи проверката. 

Решението може да обжалва пред Софийския административен съд.

В профила си в социалните мрежи директорът на „Лозенец“ пък написа, че до него официално не е стигнало решение на КПКОНПИ, не е запознат със съдържанието му и от медиите разбира за глобата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар