Станислав Тодоров

Шефът на Булгаргаз лъже като шефа си Киро. Нагло, безогледно, безочливо.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Толкова висок, нисък човек.
Изглежда млад, а лъже, като дърт циганин.
Не мога да изброя лъжите на председателя на КЕВР (с оспорена в Съда процедура за избора) Станислав Тодоров при гостуването му в “Още от деня”, по БНТ, тази вечер, но най-безогледните ме вбесиха:

 

• “България получава природния газ от 5 точки”, безотговорно твърди председателя на Регулатора. Истината е само една входна точка и тя е КС Странджа, т.е. Турски поток с руски газ, защото суаповите доставки по т.н. “американски” втечнен газ са замяна с руски природен газ, собственост на гръцките и турски търговци.

• “Газпром Експорт” е спрял внезапно и вероломно доставките на природен газ за България.
Истината е, че с решение на Министерския съвет от 13.04.2022 е забранено “Булгаргаз”да плаща, в съответствие с указанието на “Газпром Експорт”, за превалутиране плащанията от долари в рубли, а в договорът има договорено авансово плащане.
От височината на позицията си председателят на КЕВР знае, че не може да се очаква доставка на газ след като не е извършено плащане.
• Руската страна била ненадежден партньор, затова не трябвало да се работи с “Газпром Експорт”.
Истината е, че близо половин век, от 1973 г. “Газпром Експорт” доставя без прекъсване за българската индустрия до 7,5 млд. кубични метра на година. След промените през 90-те години въпреки старта на газификацията в населените места, поради унищожаване на националната икономика потреблението пада под 3 млд. м3.
Сега в изпълнение на поръчка от новите братя, нашите нови управляващи от “Продължаваме … ( не знаем накъде, не знаем за какво, но разнрахме за чия сметка)” преустановиха приемането на природния газ, с оправдаване и обвиняване на руската страна, подлагайки българската страна на небивала криза, с която наказват нас българите, които живеем в България, преди, сега и после.
На 24.май т.г. Папа Франциск му каза – избери коя война ще водиш, срещу корупцията или срещу Русия.
Е, той избра, с което загуби нас, които доскоро го подкрепяхме и допринесохме да си повярва.

Копирано публикация на в-к Труд с копирани документи на Министерския съвет и факсимилиета от писмата на “Булгаргаз” и “Газпром Експорт”
https://trud.bg/amp/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC/

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар