Шефът на ДАНС е в отпуск, за разлика от този на НСИ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев в момента не ползва платен годишен отпуск – това уточняват от НСО по повод тиражирани твърдения в медии и социални мрежи. Затова пък от ДАНС потвърдиха, че директорът им Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от началото на месеца. 

По-рано днес служебният министър Бойко Рашков коментира, че “прекалено много на брой ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство”. Националната служба за охрана обаче е на подчинение на президента, а не “под шапката” на вътрешното министерство, за разлика от Държавната агенция за национална сигурност”. 

“Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? (…) Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър-председателя? Не на този, на предишния. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност”, бяха думите на Рашков пред bTV. 

В прессъобщението на НСО не се уточнява повече от това, че бригаден генерал Емил Тонев е бил в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване от COVID-19. Към днешна дата ръководството службата изпълнявало задълженията си “пълноценно и в пълен състав”. Припомняме, че като началник на Националната служба за охрана Тонев встъпи в длъжност през лятото на 2020 г. след като бригаден генерал Красимир Станчев се оттегли заради общественото недоволство след забранения достъп по море в акваторията и района на парк “Росенец”.

Oтосно шефа на ДАНС, от агенцията са потъврдили пред Нова телевизия, че Димитър Георгиев, но засега по темата няма повече подробности. Той стана бе назначен за ръководител на държавната агенция по времето на президента Росен Плевнелиев. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар