Шефът на ДФ „Земеделие” Васил Грудев предложил 500 000 лева подкуп на новият министър на Земеделието!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на Държавен фонд „Земеделие” Васил Грудев е предложил 500 000 лева на новоизбрания служебен министър на земеделието проф. Христо Бозуков, за да го остави на поста и далаверите на шайката ГЕРБ да продължат. Скандалната новина сподели с Narod.bg брилянтен източник от фонда.

„Грудев се е разбрал с новия министър, че ще осветли всички престъпни схеми на досегашната министърка Десислава Танева, а в замяна ще запази кожата. За да е по-убедителен, Васил Грудев е предложил и 500 000 лева допълнително материално стимулиране за проф. Бозуков”, разкри още информаторът ни.

Офертата обаче включва постът да запази и „касичката на ГЕРБ” Иван Капитанов, заместник изпълнителен директор на фонда с ресори „Технически инспекторат”, „Краткосрочни схеми за подпомагане” и „Училищни схеми”.

Връзката между Грудев и проф. Христо Бозуков е направил влиятелен бизнесмен от Пловдив покрай офертата за подкупа от 500 бона.

От Христо Бозуков зависи дали мафията ще остане на върха в ДФЗ, каза в резюме читателят на Narod.bg.

Проф. Бозуков бе министър на земеделието и храните и в служебното правителство на проф. Огнян Герджиков (назначено и тогава от президента Румен Радев).

Предишният мандат на 61-годишния професор се запомни с много промени на хора на ключови позиции. В отговор беше обвинен от ГЕРБ в политическа чистка, като напрежението трябваше да се тушира на среща между служебния премиер Огнян Герджиков и лидера на партията Бойко Борисов.

Още в първите дни като министър през зимата на 2017 година Бозуков поиска и получи оставката на дългогодишния директор на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. След разговор с Бозуков поста си напусна и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Васил Николов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар