Шефът на държавното дружество „Реставрация“ поема НДК – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ангел Митев ще бъде временен изпълнителен директор, който до днес изпълняваше същата длъжност в държавно дружество “Реставрация”- компетентен човек, който дълги години се занимава със строителство и опазване на културните паметници. Това заяви днес пред медиите на брифинг министърът на културата Боил Банов, предаде БГНЕС. Има да се подписват договори за десетки милиони, допълни той.

Банов благодари на Мирослав Боршош за всичко, което е направил досега за двореца, и че в политиките на НДК към културата той има определен принос. “Заставам зад него и считам, че трябва да се продължава по този път, а неговото решение да се оттегли до завършването на всички проверки считам за нормално и очаквам резултат, за да го поканя отново на работа”, коментира министърът. Членове на съвета на директорите на НДК ще бъдат Красимир Петков, Росица Бачева – юрист, Борислав Велков, като част от досегашния екип и гл. юрисконсулт на министерството на културата Татяна Цветанова.

Трябват ми компетентни хора в момента, които да направят всичко необходимо в рамките на закона и да слагат своите подписи в най-скорошен срок, от в други ден, с оглед ситуацията,посочи Банов. Ремонтът трябва да е качествен, популизмът е далеч от мен, допълни той. Спешната поръчка, която трябва да се сключи на стойност 12 млн. лв., е по въпросите за сигурността и е най-належащия въпрос, това е един от най-сериозните ни проблеми, уточни министърът. Знаете, че от 3 дни НДК е част от министерството на културата и се връща там, където му е мястото, смята Банов.

С оглед на ключовото събитие за страната, в което НДК ще е основен участник днес няма да говоря за културни политики, а решенията ми ще са свързани с подготовката на сградата за предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС, посочи министърът в началото на брифинга. Моят избор на изпълнителен директор и членове на Съвета на директорите на този етап е свързано изключително с ремонтите и привеждането на сградата в подходящ вид, както и това да бъде предпоставка за посрещане на културни събития години напред. Моят избор не е съсредоточен върху творческата част, а за извършването в срок и качествено на приключване на ремонтните дейности. Наесен можем да разговаряме преимуществено за развитието на културата, подчерта министърът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар