Шефът на “Ел Би Булгарикум”: Скелетите да си стоят в гардероба! Има много какво да се направи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестите спряха. Със синдикатите постигнахме съгласие. Договорихме 10%-но увеличение със задна дата, от 1 май, каза новият изпълнителен директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков по БНР. Той пое ръководния пост в държавната млекопреработвателна компания в началото на юни.

Първоначалното искане за 30% ръст на заплатите той определи като “твърде много” на този етап. В следващите три месеца обаче предстои анализ на дейността на компанията.

Попитан защо през последните години държавната фирма влиза в новините само със скандали, Живков посочи:

“Нека спрем да се оглеждаме в миналото. Скелетите в гардеробите нека си стоят там. Истината е, че поредица от сигнали за какво ли не, от кого ли не – срещу дейността, срещу производството, има във всички специализирани служби на републиката. Това отнема много от енергията на хората и желанието им да работят. Моята задача е това да бъде прекратено. Напред има какво много да се направи.”

“Ел Би Булгарикум” е уникална марка за България и за света, изтъкна Живков във връзка с опасенията, че има опити компанията да бъде иззета от държавната опека.

Никой не бива да мисли, че може да сложи ръка върху собствеността, върху патента или върху ползването на прекрасните щамове, които правим, закваски в цяла Европа и по света”.

За финансовото състояние на компанията Живко Живков коментира, че към този момент то е “справедливо, ще се стабилизира и със сигурност не е това, което медиите искат да направят като скандал”.

Хората могат да бъдат спокойни, че предлаганата продукция е качествена, увери той.

В България има млечни ферми, които са на световно ниво със сигурност. Въпрос на взаимоотношения между ръководството на “Ел Би Булгарикум” и производителите е това да достигне до нашите предприятия, да бъде преработено. Не бих си помислял нито литър мляко да влезе, извън българското. “Ел Би” е защитена българска марка”.

Складовете не са препълнени. Ежедневно от складовете излиза стока. В последно време се наблюдава тенденция на завишаване с много голям процент на продажбите на кисело мляко и сирене, изтъкна изпълнителният директор.

“Не се прави търговия с рязко смъкване на цените. Моите решения са не просто да се задържим на пазара, да увеличим обема на производство. Ако сега се фокусираме върху 500 тона на месец преработена сурова продукция, искам до края на годината това да бъде вдигнато с минимум 100-150 тона“, заяви той.

Необходимо е да се инвестира в разширяване и модернизация на производствената база, отчита Живко Живков.

Стратегията му включва “тотална промяна в маркетинга и предлагането” на доказаната стока на предприятието.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар