Шефът на испанския футбол: Целта е да спасим сезона – Футбол свят – Испания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Испанската футболна федерация е решена да спаси този сезон, дори ако възобновяването в началото на месец май изглежда малко вероятно, казва президентът Луис Рубиалес. Ла Лига заедно с останалите основни лиги в европейския футбол бяха спряни поради пандемията от коронавирус.

Страната е силно засегната от избухването на COVID-19, след като има над 3000 смъртни случая и повече от 47 000 на заразени.

В понеделник бе обявено спирането на кампанията за неопределено време. Рубиалес сподели в сряда, че има възможност за удължаване на сезона след планирания финал, за да се уверят, че всички мачове са играни, а не да се съкращава кампанията.

„Приоритетът е завършването на сезона“, каза той на пресконференция.

„Не можем просто да изхвърлим отбори сега. Те трябва да спечелят промоция по правилния начин. Има стотици отбори, които чакат да завършат сезона. Когато страната се възстанови, това ще бъде моментът за завършване на настоящия сезон. Да се ​​надяваме, че греша и че можем да играем още в началото на май. Не мисля, че това ще е възможно, но бих искал да се окаже грешно. Ще трябва да удължим календара. Целта е да спасим този сезон. Това е нашата идея”, каза още шефът на испанския футбол.

Той обаче потвърди, че федерацията остава предпазлива при обсъждането на всяка потенциална дата на връщане на първенството в това неспокойно време в държавата.

“Работим по всеки възможен сценарий, но не искаме да даваме прогноза. Трябва да сме много предпазливи и строги. Живеем в изключително тежко време, с много смъртни случаи. Никога не сме поставяли срок за рестартиране на сезона и няма да го правим и сега“, заяви Рубиалес.

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар