Тенчо Тенев

Шефът на КАТ Тенчо Тенев опънал чадър над убиеца Семерджиев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Убиецът Георги Семерджиев е бил покровителстван лично от новия шеф на КАТ Тенчо Тенев. Той му е съдействал да получи книжка по втория начин, след като тя ме у отнета за куп нарушения на пътя, научи ексклузивно Lupa.bg от отлично осведомени източници.

 

Заради големия обществен отзвук по случая със Семерджиев най-вероятно Тенчо Тенев ще бъде уволнен. Това няма да бъде първото отстраняване на столичния шеф на КАТ.

 

Тенчо Тенев бе задържан миналата година и обвинен в неправомерно сключени договори за дарение на стойност над 10 000 лв, с фирми за оборудване на полицията с видеокамери и консумативи и поддръжка за служебните автомобили. В дома на полицейския шеф бяха открити и 554 различни боеприпаси без надлежно разрешение. С разследването на Тенев са натоварени шестима следователи от окръжната следствена служба на Пловдив.

Година по-късно Софийският районен съд отмени заповедта за задържане до 24 часа на Тенчо Тенев. През октомври м.г. Тенев бе върнат начело на столичната Пътна полиция, чийто шеф бе от 2014 до 2019 г.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар