Кирил Лена

Шефът на КЕВР: Без руски газ сме изправени пред криза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Без руски газ сме изправени пред криза, каза председателят на КЕВР Станислав Тодоров пред „Лице в лице“.

„Вече за съжаление проблемът не е на цена. Проблемът е ще има ли газ въобще и готова ли е Европа да поеме спирането на доставките от газ, ако Русия реши да спре изцяло доставките. Това, към което Европейският съюз се стреми, е в рамките на много кратко време да стане абсолютно независим. Очевидно Русия използва доставките за газ като оръжие да принуди ЕС да се съгласи на техните условия по отношение на войната в Украйна и това е нещото, от което според мен, всички се страхуваха, че Русия няма спирачки. И качеството си на сигурен доставчик, за да постигне политическите си цели, Русия вече не се счита на световните пазари като сигурен доставчик и то не се счита не само от България, но от всяко едно правителство в Европа“, добави той.

Шефът на КЕВР обясни, че има опити да се реши проблемът с руския газ.

„Дори днес на среща с гръцкия регулатор направихме някакви планове за някакви бъдещи дискусии около това дали терминалите за втечнен газ в Гърция могат да покрият минимума на потреблението на двете държави“, обясни Тодоров.

Той коментира и че ВиК услугите се вдигат с около 30%.

Това означава с около лев повече на всеки кубик вода, или между 3 и 4 лв. ще е увеличението в различните региони на България, добави Тодоров.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар