Шефът на МААЕ: Търсим компромис между Москва и Киев за Запорожката АЕЦ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Опитваме се да намерим компромис между Москва и Киев за Запорожката АЕЦ, заяви днес ръководителят на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси. Той е на посещение в атомната електроцентрала, която се намира под контрола на руските сили, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

“Опитвам се да изготвя и да направя реалистични предложения, които ще бъдат приети и от двете страни”, заяви Гроси.“Трябва да избегнем евентуална катастрофа”, каза още ръководителят на МААЕ, като уточни, че “военната активност в района” на централата “се е увеличила”. “Идеята ни е да бъде постигнато споразумение за определени принципи, да бъдат поети определени задължения, като например централата да не бъде атакувана”, поясни Гроси.


Ръководителят на МААЕ пристигна в Запорожката АЕЦ с брониран автомобил на руската армия. По време на визитата си той констатира следите от обстрел на атомната електроцентрала през ноември, видими по бетонната обвивка на реактор номер 2 на централата, отбелязва Франс прес.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар