Шефът на МИ5 предупреди Европа да се готви за разрушителни терористични актове

Тероризъм
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Генералният директор на МИ5 Андрю Паркър на среща с ръководителите на европейската сигурност в Берлин предупреди, че „Ислямска държава“ готви извършването на „разрушителни“ и „по-сложни“ атаки в Европа след загубата на териториите в Близкия изток.

Изказването на Паркър се случва на фона на това как в събота един човек загина, а четирима бяха ранени с нож в Париж. Нападението бе приписано на „Ислямска държава“.

По-нататък Паркър съобщи, че доблестната му специална служба само за 2017 г. е предотвратила терористите от 12 терористични атаки във Великобритания, а общо от 2013 г. насам – цели 25. „Стараем се“, скромно отбеляза Андрю.

Разбира се той не можа да не обърне внимание на нашумялата театрална постановка „Скрипал“.

Той осъди Русия за целенасоченото отравяне в Солсбъри и заяви, че това е „преднамерено и целенасочено злонамерено действие“, заради което Русия „става все по изолиран изгнаник“. Андрю призова Москва „да пробие светлина през мъглата на лъжите… на собствената си пропагандна машина“.

Обръщайки се към колегите си клоуни, Паркър заяви:
„Уверен съм в нашата способност да противостоим на тези заплахи благодарение на силата и устойчивостта на нашите демократически системи, устойчивостта на нашите общества и ценности, които ние споделяме с нашите европейски партньори“ и допълни, че европейските специални служби трябва залагат на „съвместното сътрудничество повече от когато и да било“.

Европейското разузнавателно сътрудничество днес е просто неузнаваемо в сравнение с това, как изглеждаше преди пет години“, гордо заяви той.

Превод: Поглед.инфо

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар