Шефът на НКЖИ: Влакът не е излязъл от релсите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влакът с цистерни, които тази сутрин се взривиха в шуменското село Хитрино и доведоха до огромна трагедия с човешки жертви, не е излязъл от релсите. Инцидентът с композицията е станал на самата жп гара, където се е разместила една от стрелките. Това съобщи за Дарик изпълнителният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” инж. Минчо Ламбрев.

Според него при влизането на влака в гарата се е образувала искра, която е разместила съединителна стрелка. Все още се установява с каква скорост се е движила машината.

“Това, което видях, е, че по междугарието няма следи от паднал вагон. Цялата случка се е случила в самата гара. В момента оторизираните органи свалят констатациите от компютъра, за да видят каква е била скоростта на влака при влизането. След това ще разберем дали там е проблемът или има нещо друго, за да можем да се ориентираме накъде да тръгнем”, обясни шефът на НКЖИ.

“Проблемът не е в релсите – там няма дерайлиране, няма нищо. Нещо, може би, се е взривило при самото движение и след това се вижда как втората стрелка е изместена с около 1 метър със сила – просто е натиснато много здраво от удар. Но какво е точно за сега, не можем да кажем, защото всичко отгоре е пълно с вагони, които са пълни с полипропилен. Обявена е пълна евакуация и не ни допускат до самото място”, допълни Минчо Ламбрев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар