Шефът на НСО за записите с полицейското насилие: Няма ги в службата – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на Националната служба за охрана ген. Емил Тонев с коментар по записите с полицейско насилие от протестите през лятото на 2020 г. Той беше изслушан в Комисията за контрол над службите за сигурност в Народното събрание. 

“Това, което е трябвало, съм го направил и считам, че е напълно законно. Не съм укривал нищо и имам документи, с които мога да го докажа”, посочи той.

“Записите ги няма в службата. С протокол са предоставени на СДВР още на 16 юли 2020 г., по тяхно искане. Това, което е поискано, това сме предали”, каза началникът на НСО.

В отговор на въпрос дали има записи от втората камера в района, Тонев обясни, че няма повече записи от тази дата, освен предадения в СДВР.

“Записът е поискан от СДВР на 16-и сутринта, следобед вече им беше предаден. На Николай Хаджигенов, който също е поискал записа- сме му отговорили, че нямаме право да му го дадем”, уточни ген. Тонев.

Шефът на НСО отговори и на съмненията на Хаджигенов за манипулация на части от записа. “Не мога да коментирам такова нещо. Не е свършено при нас. Ако има такова нещо, не е правено при нас. Ние сме предали записите на СДВР, както трябва”, категоричен е шефът на НСО.

Той обясни още, че има нужда от промяна в Закона за НСО. “Редуцирането на списъка вече е политическо решение. Ще направя това, което ми дава законът”, завърши Тонев. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар