Шефът на „Тесла“ в Китай Том Жу беше повишен – Авто

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на „Тесла“ в Китай Том Жу беше повишен и пое пряк надзор върху заводите за сглобяване на производителя на електрически автомобили в САЩ, както и операциите по продажбите в Северна Америка и Европа, предава Ройтерс.

Публикация на „Тесла“ показа, че постът на Жу като вицепрезидент за Китай не се е променил и че той също така запазва отговорностите си като най-високопоставен изпълнителен директор на „Тесла“ за продажби в останалата част от Азия от вторник.Тази рокада прави Жу най-високопоставеният изпълнителен директор на „Тесла“ след главния изпълнителен директор Илон Мъск, с пряк надзор върху доставките на всички основни пазари и операциите на ключовите производствени центрове.


Жу и екип от неговите сътрудници бяха привлечени от „Тесла“ в края на миналата година, за да отстранят производствени проблеми в Съединените щати, което предизвика очакване сред колегите му тогава, че той е подготвен за по-голяма роля.

Назначаването на Жу на глобална позиция идва в момент, когато Мъск е „разсеян“ от придобиването на „Туитър“, а анализаторите и инвеститорите на „Тесла“ настояха за действия.

Под управлението на Жу заводът на „Тесла“ в Шанхай се възстанови бързо от локдауните заради COVID-19 в Китай.

„Тесла“ заяви в понеделник, че е доставила 405 278 автомобила през четвъртото тримесечие, което е по-малко от прогнозите на Уол Стрийт, според данни, събрани от Refinitiv.

Компанията е доставила 308 600 автомобила през същия период на миналата година.

Жу, който е роден в Китай, но сега притежава новозеландски паспорт, се присъедини към „Тесла“ през 2014 г. Преди това той беше ръководител на проекти в компания, създадена от негови състуденти от университета Дюк, като съветваше китайски изпълнители, работещи по инфраструктурни проекти в Африка.

Членът на борда на директорите на „Тесла“ Джеймс Мърдок каза през ноември, че компанията наскоро се е спряла на потенциален наследник на Мъск, без да назове името му. Мърдок не отговори на искане за коментар.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар