Шефът на Фонда за лечение на деца се държал арогантно с майката на гаснещия Дилян (ВИДЕО)

България, Здравеопазване, Криминално, Общество, Скандално
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Screen Shot 2016-04-21 at 10.08.55Малкият Дилян от Пловдив е едно от всички 43 деца, чиято съдба трябваше да бъде решена по време на заседание на Фонда за лечение на деца в чужбина. До заседанието обаче така и не се стигна, защото над 10 души от структурата бяха задържани при акция на ГДБОП. Сред задържаните е и шефът на фонда Павел Александров. Детето има тумор на гръбнака, а от фонда вече месец и половина бавят решението си за провеждане на лечение в чужбина.

Четиримесечното бебе все още не може да замине за лечение в чужбина. Дилян е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина. Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

„Аз разбрах, че тази институция не работи, защото й трябваше много дълго време, за да разбере, че за детето няма адекватно лечение в България”, разказа пред TNS.bg майката на Дилян – Даниела Христова.

Освен с бюрокрацията Даниела се сблъсква и арогантно отношение от шефа на фонда, който е задържан.

„Говореше ми на бе, на ма. Упрекна ме, че не съм била толкова активна. Арогантното поведение се преглъща. В случаят аз се боря за живота на детето си, защото с бездействието на институцията шансовете му за живот намаляват”, твърди още майката от Пловдив.

Даниела е подкрепена и от други родители, които са станали жертва на подобно безхаберие от страна на фонда. Те са организирали протест, който ще се проведе утре в София.

„Дано някой ден този човек да си осъзнае грешката и да я признае пред обществото”, споделя още Даниела Христова.

Все още не се знае кога малкият Дилян ще замине за Германия. Надеждата на майка му обаче е това да се случи възможно най-бързо, защото шансовете на малчугана намаляват във всеки изминал ден. /БЛИЦ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар