Шефът на ЦИК скандално: Здравето е по-важно от бюлетината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“ЦИК не може да излезе извън изборния кодекс и възможностите за гласуване – в законодателството не е предвидено да има алтернативни способи на гласуване. Трябва да се опази здравето на избирателите, ще бъдат предвидени мерки, които да ограничат заразяването на избиратели в СИК”.

С тези думи започна участието си в предаването “Беновска пита” Александър Андреев, председател на ЦИК.

“Ако се запази обстановка на епидемия, може да доведе до това определени български граждани да не могат да упражнят избирателните си права, това не прави изборите незаконосъобразни. Граждански дълг е да се пази здравето на други членове на обществото дори да съм лишен от това да упражня едно право”, обясни той.

“На 7-ми изтича срокът, в който се подават заявления за участие в обществена поръчка за доставка на машините електронно гласуване. До 3-4 месеца са сроковете, за да се позволи доставката на машините”, обясни Андреев.

“Болните и карантинираните от ковид имат пълни изборни права да гласуват. Депутатите трябва да вземат решение – дали да не бъдат ограничени някои права при пандемична обстановка, но не може да се отнемат конституционни права. Има реална опасност да нарушим правата на болни и карантинирани”, обяви по-рано пред същата телевизия математикът проф. Константинов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар