Шефът на Чечения обясни синините по лицето на заловен украинец с думите „змията го ухапала защото я настъпил“ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров реагира в канала си в Telegram на видео с историята на неговия помощник в силовия блок Апта Алаудинов за пленените войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Алаудинов показа самите заловени украинци, единият от които имаше силни следи от наранявания по лицето си, а Кадиров бързо намери обяснение за нараняванията на пленника, пише Лента.ру.

Според главата на Чечения, Алаудинов не бива да се извинява за нараняванията на военнопленниците, тъй като всички знаят, че „уж става дума за нещастен случай“…„Що се отнася до синките под очи, Апта няма за какво да се извинява. Всички знаем, че самият войник е получил и двете натъртвания случайно, вероятно си ги е търсил, защото „змията хапе когато я настъпиш“, случило се е точно в момента на напускане на обградената сграда. Е, кой не е застрашен, нормално е. „Всяко чудо за три дни“ или както казват у нас „до сватбата ще му мине“, написа Кадиров,цитиран от Лента.ру.


Той допълни, че най-важното е, че военнопленникът е жив, всичко останало са формалности. Кадиров също изрази увереност, че всички войници от въоръжените сили на Украйна биха предпочели да получат синини, а не куршуми.

По-рано руският президент Владимир Путин гарантира живот и достойно отношение към всички предадени войници от въоръжените сили на Украйна, пише Лента.ру.

Агенцията припомня, че руската спецоперация започна на 24 февруари. Руският президент Владимир Путин каза, че основните му цели са демилитаризация и денацификация на Украйна, както и помощ на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР). На 20 май министърът на отбраната Сергей Шойгу каза, че освобождението на територията на ЛНР е към завършване.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар