Шефът на Apple е скептичен към метавселената на Зукърбърг

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спорният проект на Марк Зукърбърг да създаде масивен виртуален свят, метавселена, се сблъска с множество критики. Едни го обвиниха заради технологично изостаналата му графика, а други – за тоталното следене в него. Отношението на шефът на една от най-големите технологични компании в света също е повече от скептично.

Винаги смятам, че е важно хората да разбират какво е нещото, което им предлагаш„, каза изпълнителният директор на Apple Тим Кук пред холандското издание Bright.И наистина не съм сигурен, че обикновеният човек може да ви каже какво представлява метавселената.“


Това е нещо, в което трябва наистина можете да се потопите„, продължи Кук. „Потенциалът може да се използва за добро. Но не мисля, че някой иска да живее целия си живот така. VR е за определени периоди от време, но не е начин за добра комуникация. Това е личното ми мнение„, споделя Кук.

Според The Verge Зукърбърг сам е нарисувал мишената на гърба си. Според вътрешна информация той е заявил на служителите си, че са „много дълбоко, философско съревнование“ с Apple за изграждането на метавселената.

„Най-забележителното“ постижение на Зукърбърг от преименуването на Meta и залагането на VR-проекта е спада с 71 милиарда долара цената на компанията му.

Поглеждайки метавселената на Зукърбърг, можем да се запитаме дали милиардерът изобщо е виждал видео игра, излязла през последните петнадесет години. Отрицателният отговор би обяснил „инвестирането през пръсти“ в морално остаряла графика. Идеята за създаване на виртуален свят под тотално наблюдение и с редица ограничения едва ли прави идеята му по-привлекателна.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар