Шефът на Apple ще получи с $35 милиона по-малко през 2023 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple намалява драстично възнагражданието на главния си изпълнителен директор, Тим Кук, през 2023 г. Очаква се сумата да бъде с $35 милиона (или с 40%) по-ниска спрямо тази от 2022 г., а причината са отзивите от инвеститорите и препоръка от самия Кук за такова преизчисление. 

През 2021 г. Тим Кук е получил общо $98.7 милиона, а през 2022 г. – $99.4 милиона, което включва заплата, акции и бонуси. Сумата обаче драстично ще се понижи през настоящата година, като възнаграждението му ще бъде с 40% по-ниско до около $49 милиона. Важно уточнение е, че очакваното възнаграждение за 2022 г. е било $84, но реалната сума е скочила на $99.4 милиона, тъй като е обвързана до голяма степен с представянето на компанията и стойността на акциите ѝ. 


Бордът на директорите на Apple има Комитет по възнагражденията, който прави изчисления и взима решения относно заплащането на служителите от високите постове преди началото на всяка фискална година. Този път Комитетът е взел под внимание обратната връзка от акционерите, представянето на компанията и препоръка на самия Тим Кук, за да коригира възнаграждението му за 2023 г. с 40% надолу.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар