Шефът на Huawei вижда бъдещето на компанията като софтуерен лидер

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei трябва да прехвърли фокуса си към разработката на софтуер, смята основателят и главен изпълнителен директор на компанията, Рен Женгфей. За тези планове за промяна в стратегическата посока на Huawei става ясно в момента, в който беше обявена премиерната дата на собствената ѝ операционна система HarmonyOS. 

Рен Женгфей смята, че компанията трябва да се превърне в софтуерен лидер, като увеличи усилията си в разработката на HarmonyOS, Huawei Mobile Services (HMS) и компютърната AI платформа MindSpore. 

Основателят на Huawei се аргументира с това, че в софтуерната разработка САЩ ще има много малък контрол върху бъдещето им и те ще имат пълна свобода. Първата крачка към тази стратегия е сформирането на диверсифициран софтуерен екип, смята Рен. 

Очаква се анонсът на HarmonyOS да бъде на 2 юни, като по-рано се говореше, че компанията планира да стартира с таблети и смартчасовници под новата си платформа, а смартфони ще видим по-нататък. 

Преходът към софтуера вероятно ще донесе първите си плодове за Huawei след няколко години и със сигурност   

Припомням ви, че санкциите на САЩ срещу Китай и в частност Huawei сериозно удариха бизнеса със смартфони на компанията, като според основателя ѝ едва ли ще има промяна под ръководството на новия американски президент. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар