Шефът на Huawei се надява на по-добри отношения с новия президент на САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Рен Женгфей направи първото си от доста време насам изявление пред медии в Китай, в което изрази надежда за подобряване отношенията със САЩ след избора на нов президент там. Припомням ви, че Huawei е една от сериозните жертви на търговската война между САЩ и Китай, особено разгоряла се в последните две години. 

След смяната на президента в Щатите Женгфей обяви, че би приветствал телефонно обаждане от новия избран държавен глава на САЩ Джо Байдън. Той се надява на промяна в политиката на САЩ към китайските компании, макар че признава, че не очаква настоящите рестрикции да бъдат премахнати. 

Шефът на Huawei сподели още, че компанията ще се фокусира върху създаването на добри продукти и няма “енергия да се въвлича в този политически водовъртеж”, макар че за това очевидно не е необходимо нейното съгласие.

Може би най-важното е, че Женгфей отхвърли още веднъж слуховете, които тръгнаха от Reuters миналата седмица, че компанията планира напълно да излезе от бизнеса със смартфони. Такива се появиха, след като преди това Huawei се раздели с подбранда си по-достъпни смартфони Honor. 

Изводът от всичко това е, че Huawei изглежда има желание да възобнови бизнес отношенията си с американските компании, които бяха забранени от Тръмп. Дали новата администрация на САЩ ще направи промени в тази посока и до какво ще доведе това – предстои да разберем. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар