Шефът на Moderna смрази света с прогнозата си за COVID-19: Ще живеем с този вирус вечно!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Генералният директор на компанията Moderna Стефан Бансел е заявил, че „вирусът ще съществува вечно“, съобщават световните агенции.

Той не е единственият, който се придържа към тази гледна точка, предава Новини.бг.

Представителите в областта на общественото здравеопазване и експертите по инфекциозни болести вече са заявявали, че има голяма вероятност коронавирусът да стане ендемично заболяване. Тоест, той винаги ще присъства, макар и вероятно не в същия мащаб като сега.

По време на дискусия на конференцията JPMorgan Healthcare, Бансел се е съгласил с това, че COVID-19 вероятно ще стане ендемичен и e заявил: „Коронавирусът няма да отиде никъде. Ще живеем с този вирус вечно“.

Бансел също така е добавил, че САЩ ще станат една от страните, които са осигурили „достатъчна защита“ срещу вируса.

Ваксината на Moderna е одобрена от Управлението по храните и лекарствата за употреба от американци на възраст 18 и повече години.

Все още е необходимо провеждането на допълнителни изследвания при деца, чиято имунна система може да реагира по различен начин на лекарството, отколкото тази на възрастните.

Според данните на Световната здравна организация сега има четири мутации на COVID-19, които са ендемични по целия свят, но те не са толкова заразни или смъртоносни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар