Шефът на Nvidia: Видеоигрите ще бъдат изцяло пропити с AI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор и съосновател на Nvidia, Дженсън Хуанг, направи прогноза, че неговата компания е в уникална позиция за печалби. Скоро, казва той, на практика всеки аспект на видеоигрите може да бъде “напоен” с AI, съобщава PC Gamer.

Изкуственият интелект вече изгради значителна – макар и спомагателна – роля в игрите. Функции като DLSS, който работи само на модерни карти на Nvidia, използват AI, за да увеличат скоростта на кадрите и да генерират изображения с по-висока разделителна способност. DLSS се превърна в основен елемент от компютърните игри само за пет години, откакто излезе.

Ние вече използваме идеята за невронна графика“, каза Хуанг на технологичното изложение Computex в Тайпе, имайки предвид DLSS и други функции.

“Скоро ще видим AI да генерира текстури и обекти. Така че ще получаваме все по-богати и по-богати игри в бъдеще”, допълни той.

Освен с графиката и програмирането, изкуственият интелект ще помогне при ботовете и NPC-тата. Те ще станат много по-естествени и подобни на живи хора.

Задълбочаването на връзката между AI и игрите би послужило само за укрепване на пазарната доминация на Nvidia. Хуанг несъмнено е наясно с това и напоследък е гласовит по темата за конвергенцията между AI и игрите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар