Шефът на Nvidia: Всяка страна трябва да изгради собствена инфраструктура с изкуствен интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всяка страна трябва да разполага със собствена инфраструктура с изкуствен интелект, за да може да се възползва от икономическия потенциал на технологията и същевременно да опазва собствената си култура, заяви главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуан по време на Световната правителствена среща на върха в Дубай, предаде Ройтерс. “Не може да позволите други да вършат това вместо вас“, заяви Хуан.

Nvidia достигна скоростно немислимата капитализация от 1,73 трилиона долара, благодарение на доминацията на компанията на пазара за чипове с изкуствен интелект. Хуан изтъкна, че фирмата “демократизира” достъпа до изкуствения интелект поради високата ефективност на технологията. “Но останалото зависи от вас“, посочи той.

По думите му страховете от изкуствения интелект са преувеличени и припомни, че в миналото нови технологии като автомобилите и самолетите, които са пораждали подобни страхове, са били успешно регулирани.

Съществува интерес хората да бъдат плашени, а технологията да бъде обвита в мистерия, за да бъдат обезкуражени хората да работят с нея и да разчитат на други да им свършат работата. Смятам, че това е грешка“, заяви Хуан.

След като САЩ наложиха през октомври нови ограничения върху износа на чипове с изкуствен интелект, Nvidia съобщи, че работи с клиентите си в Китай и Близкия изток, за да получи нови износни разрешителни за нови продукти, които да отговарят на американските правила.

Nvidia ще представи резултатите си за последното тримесечие на 2023 г. на 21 февруари.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар