Шефът на Twitter предупреди, че бъдещето на компанията е несигурно

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният изпълнителен директор на „Туитър“ (Twitter) Параг Агравал заяви, че бъдещето на социалната медия е несигурно след приключването на сделката за придобиването й от милиардера и собственик на автомобилната компания „Тесла“ (Tesla) Илон Мъск.

Предвижда се след приключване на сделката, което се смята, че ще отнеме около шест месеца, „Туитър“ ще стане частна компания.

Агравал е направил изказването на събрание на служители на компанията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„След като сделката приключи, не знаем в каква посока ще се насочи онлайн платформата“, предупреди Агравал.

Милиардерът Илон Мъск сключи сделка за придобиване на „Tуитър“ за приблизително 44 млрд. долара. Той се споразумя с управителния съвет на компанията, собственик на една от най-влиятелните социални мрежи в света, за цена от 54,20 долара за акция. 

За сделката и реакциите >>

Мъск ще се присъедини по-късно днес към екипа на „Туитър“ за сесия, в която ще се разясняват въпроси, свързани с бъдещите планове за развитие, съобщиха от компанията на служителите си.

На този фон китайското външно министерство заяви, че няма основания за появилите се спекулации, че Пекин може да се опита да окаже влияние върху производителя на електромобили „Тесла“ по отношение на съдържанието на американската социална медия „Туитър“. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Уан Уенбин.

Приблизително половината от автомобилите „Тесла“, продадени в световен мащаб през 2021 г., са произведени в завода в Шанхай.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар