Шеф във ВиК Холдинга е съпругата на депутат от ГЕРБ свързван с Пеевски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е сменила на 5 юли надзорния съвет на Български ВиК Холдинг, който управлява водните дружества в страната. Странните назначения привлякоха медийно внимание заради липсата на компетенции в сектора на новото ръководство.

Начело е бившият министър на отбраната в кабинета “Станишев” (от квотата на НДСВ в тройната коалиция) Николай Цонев, съобщава bird.bg. Другите членове са Надежда Николова и Николай Ганев. Надежда Николова е бивш организационен секретар на ГЕРБ – Велико Търново и е съпруга на депутата Димитър Стойков Николов от ГЕРБ, който има медиен бизнес свързван с Делян Пеевски.

Димитър Николов става собственик на регионални медии из цялата страна по времето на медийния възход на Делян Пеевски и майка му Ирен Кръстева. През 2011 г. той купува “Черноморски фар” и “Конкурент нюз” от Цветан Ангелов Ангелов – председател на Съюз на разпространителите на вестници и списания. Този съюз влиза в състава на новоучредения Съюз на вестникарите и разпространителите на вестници и списания, на който председател е Делян Пеевски.

Заедно с Цветан Ангелов той има съвместни участия в “Лавина” ООД Враца, ИК “Знаме” Пазарджик и Издателска къща “Родопи” ООД. Димитър Николов е съдружник във фирмата “Питай ме” ООД, издател на местния великотърновски сайт Boliarinews със Стилиян Найденов. Найденов е главен редактор на в-к “Борба” 50% собственост на Делян Пеевски.

Управител на “Питай ме” ООД е бил Виктор Азманов, който преди време придоби дял от фирмата за почистващи препарати и дезинфектанти ХМИ ООД при странни обстоятелства, както писа Капитал. Няколко месеца по-късно към собствениците на фирмата се присъединява и съпругата на близкия от Делян Пеевски бивш депутат от ДПС Камен Костадинов.

Николов има бизнес връзки и с разстреляния в София бизнесмен Петър Христов. Чрез ИК “Компакт Медиа” Николов е съдружник с “Пи ейч финанс” ЕООД на Борислав Досев – шофьор на Петър Христов. Николов придобива дяловете си във “Фейс нюз” ООД от “Пропъртис мениджмънт груп”, която също е собственост на Петър Христов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар