Шеф в ДАНС стана зам.-министър на европредседателството – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов назначи Олег Петков за заместник-министър на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, предаде БГНЕС. Предложението е на ресорният министър Лиляна Павлова.

С решение на Министерския съвет преди това Петков бе освободен като зам.к-председател на Държавната агенция “Национална сигурност”. Решението е прието неприсъствено, съобщават от Министерския съвет. 

Олег Петков е назначен за зам.-шеф на ДАНС за срок до 28 август 2018 г. с решение на правителството от 9 април 2015 г. Роден е през 1967 г. в София. Магистър е от Оренбургския политехнически университет, специалност “Строителен инженер”.

През 1993 г. е назначен на работа в Национална служба “Сигурност” към МВР на оперативна длъжност, а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция “Национална сигурност”. 

Той преминава през всички нива на служебната йерархия. От 2009 г. до назначаването му на поста зам.-председател на ДАНС заема длъжността директор на Специализирана административна дирекция “Административно обслужване” в ДАНС.

Петков е награждаван за отлично изпълнение на професионалните си задължения. Владее руски и английски език.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар