Шеф на Ковид отделение: Гербаджии ни натискат да приемаме техни хора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Шеф на Ковид отделние, пожелал пълна дискретност по обясними причини, разкри пред LIBERTA.BG, че е подложен на натиск, както и негови колеги от страната, с които е разговарял, да приемат с приоритет близки на официални лица от ГЕРБ – министри, кметове, депутати, председатели на общински съвети и други.

Включително функционери, членове и роднини на партията.

Сподели още, че това се случва с телефонни обаждания, в които се посочват имена на пациенти, които трябва да бъдат приети в отделението.

Този мутренски почин по още един начин показва грозното лице на управляващата партия, за която явно на първо място са здравето и животът на техния електорат, а чак след това на обикновения български здравноосигурен гражданин.

LIBERTA.BG предлага министърът на здравеопазването Костадин Ангелов да не губи време и да издаде заповед – в Ковид отделенията да се приемат болни след предоставяне на препоръка от партия ГЕРБ на хартиен носител и/или на партийна членска карта, които да са с преимущество пред положителен PCR, бърз тест и симптоми за коронавирус. Другите – да умират. Те и си умират, обикаляйки с линейките между лечебните заведения, които не ги приемат!

Министър-председателят на България и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който през лятото изцепи на един от всичките си PR-турове, че е пуснал “вируса да си ходи свободно”, не направи нищо от необходимoто, за да подготви здравната система за втора ковид вълна. А сега, отново нагло подкарал джипката, иска да ни убеди, че ни спасява от това, което самият той ни натресе.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар