Шикалкавене. Или как и София ще мине на воден режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аз нали съм си Тома Неверни, та днес цял ден не мога да разбера какво всъщност шикалкавят главатарят и шайката относно решаването на водната криза в Перник.

Изчетох и изслушах всичките щуротии, които са глаголили и не ми стана ясно защо трябва пак да лъжат здраво.
Какъв Белмекен, какъв Бели Искър, какви пет лева…
Водата, която ще се отклонява към Перник е от водата, предназначена за София. Това е всъщност истината.

То като се види и картата става ясно, че няма защо да приказват щуротии.
Всъщност язовир „Бели Искър“ се захранва от язовир „Белмекен“, а язовир „Бели Искър“ дава 25% от водата за София. Останалите 75% са от язовир „Искър“. Та какво ще правят нашите хубавци? Просто ще включат Перник към водопреносната мрежа на столицата и ще отклонят от водата за София към Перник.
Като намесят обаче още два-три язовира в изказванията си и си мислят, че вече всеки им се върза на простотиите.
Сега, ако не падне сняг до края на февруари и не завалят обилни дъждове през пролетта, скоро ще има режим на водата и в столицата.
Тези наши некадърни управленци в момента действат точно като слон в стъкларски магазин. Хванало ги е обаче голямо шубе и вече дори не се опитват да мислят. Явно с „гениалната“ идея да захранят с вода Перник от водата за София се надяват да им се размине сгромолясването от властта и не си дават сметка, че си играят с огъня.
Помествам скрийншотове от официалната фейсбук страница на главатаря, от информацията във вестник „Сега“ и на част от картата на България с язовирите „Белмекен“, „Бели Искър“, „Искър“ и „Студена“, на която съм маркирала Перник и Мало Бучино и откъде ще минава новия водопровод, който щял да дава вода на Перник от… язовир „Белмекен“…
Всеки сам може да види с очите си как се опитват да ни правят на идиоти и да лъжат столичани, че няма да се взема от водата, предназначена за София, за да се реши кризата в Перник…

Автор: Наталия Сотирова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар