Шишков: При ГЕРБ пътищата са поддържани с текущи ремонти, при които контролът е изключително занижен – Властта – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шишков: При ГЕРБ пътищата са поддържани с текущи ремонти, при които контролът е изключително занижен

стоп кадър/НОВА

“Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът на АМ “Хемус” 2018-2019 година. Залагането на самия процес – да се дадат 35% аванси, без да има яснота кога ще започне строителството. Проблемът не е, че са раздадени парите, а че са дадени, когато не е било ясно кога ще започне строителството на магистралата“.Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.


По думите му фирмите са подписали договори, според които при този аванс от 35% не следва да бъдат индексирани сумите:

Започваме да попадаме в капан, той не е само с “Хемус”, това е капанът на целия строителен хаос. Този капан започва да се връща като бумеранг в обществото и то с изключително негативен знак”.

Министър Шишков посочи, че в България няма условия да бъдат строени магистрали, защото няма планиране, няма подробни устройствени планове, няма и идейни проекти:

“Това, което правим в момента, са тези неща”. 

Обвиненията на ГЕРБ са плод на фактите как са поддържали пътищата в периода 2018-2021 г., които коментирам в публичното пространство. Тогава пътищата са се поддържали основно с текущи ремонти. При основния ремонт има контрол, а при текущия контролът е изключително занижен. Състоянието на нашите пътища е заради това“, подчерта министърът на регионалното развитие.

Заради лошото качество на асфалта на магистрала “Тракия” един участък ще бъде ремонтиран основно, съобщи министър Шишков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар