Шойгу: Действията на Запада в Киев тласкат Украйна към самоунищожение

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ и техните съюзници продължават да въоръжават въоръжените сили на Украйна, а Киев продължава да хвърля необучени войници в безсмислени атаки, въпреки липсата на резултати от контранастъплението. Това каза министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на заседание на колегията на руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Въпреки липсата на значителни резултати от така нареченото контранастъпление, западните куратори на Украйна не се отклоняват от своя нехуманен принцип „оръжието като път към мира“. САЩ и техните съюзници продължават да въоръжават Въоръжените сили. Силите на Украйна и киевският режим хвърля необучени войници в безсмислени атаки “, на клане. Такива цинични действия на Запада и техните слуги в Киев само тласкат Украйна към самоунищожение”, добави Шойгу.

„Като цяло изпълнението на планираните мерки във ВДВ ще позволи до края на годината техният боен потенциал да се увеличи 1,3 пъти, а огневите способности на подразделенията на ВДВ да се увеличат с 20%“, коментира Шойгу.

По думите му от началото на годината съединенията и военните части са получили над две хиляди единици техника и 5,5 хиляди комплекта десантно оборудване и парашутни системи.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар