Шокираши разкази за газенето на хора на “Лондон бридж” и касапите с ножове – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общо 48 души са настанени в болница след последния терористичен акт в Лондон, съобщиха от Спешна помощ в британската столица, предадофа АФП и ТАСС, цитирани от БГНЕС.

“Приехме 48 пациенти в пет болници в Лондон и третирахме редица други на място за леки наранявания”, се казва в изявление на здравната служба след атентата в събота вечер.

Френски граждани са сред пострадалите при смъртоносната атака, съобщиха от правителствената пресслужба в Париж, без да дават допълнителни подробности.

“Франция прави всичко възможно, за да помогне”, гласи официалното изявление. В него се казва още, че мерки за сигурност ще бъдат затегнати за избирателите, които ще гласуват в Лондон на предстоящите френски парламентарни избори.

Хората, които се радваха на вечерта си край река Темза и много други, развълнувани от финала на Шампионската лига, разказаха как нощта им се е превърнала в кошмар за секунди, когато станали свидетели на атаката.

“Видях този ван да се движи наляво и надясно, наляво и надясно, опитвайки се да удари колкото се може повече хора”, каза Алесандро пред радио BBC. “Имаше пет или шест души, на които се опитахме да помогнем, бяха млади хора”.

Марк – друг свидетел, беше в средата на Лондонския мост, като снимаше “Тауър Бридж” надолу по течението. “Движеше се от едната страна на другата страна, виждах го да удря хора”, каза той за микробуса. “Удариха един човек на около 20 фута (6 метра) във въздуха. Бедното момиче, видях я как скача във въздуха.”

Живеещата в Лондон 26-годишна Дий заяви, че е сигурна, че това е терористична атака. Таксиметровият шофьор Крис каза пред радио LBC, че е видял мъже, които се движат с дълги ножове, излизащи от микробуса. “Трима мъже излязоха с дълги остриета с дължина 12 см (30 сантиметра) и нападаха на случаен принцип.”

Свидетелят Ерик видял как тримата излизат от микробуса и си помислил, че ще помагат на онези, които са били ударени. Те обаче ги “ритаха, удряха и извадиха ножове. Това беше ярост.” “След това те се запътиха към пазара с вик: “Това е за Аллах”, разказа очевидецът.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар