Кирил Лена

Шокиращо писмо на любовницата на Киро втрещи Столична община: Изхвърлете шофьори от градския транспорт и надуйте цените

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Столична община прекратява диалога си с правителството“. Това заяви пред БНТ председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев

Поводът за това решение е отказът на кабинета „Петков“ да отпусне допълнителни средства за градския транспорт в столицата. По думите на Георгиев вместо да се осигури финансиране от държавата на Общината е предложено съкрати и закрие автобусни линии, както и да се повиши цената на билета за градския транспорт.Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета за градски транспорт, защото не там е решението на финансовите проблеми. Това стана ясно от думите на председателя на СОС по  по БНТ. Георгиев подчерта, че големият проблем на транспорта в София е поскъпването на горивата с между 230% до 330%.


Той разказа, че е получил писмо от началника на кабинета на министъра на финансите, в което се казва, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите в София.

„Това, честно казано, не очаквахме дотам да се стигне и няма как да приемем, и те го знаят много добре. При тази инфлация, увеличени разходи за семействата за ел. енергия и горива няма как да им прехвърлим с увеличението на транспортните билети и карти щетата за София от 143 млн. лв., които не достигат – това е несправедливо“, заяви Георгиев.

По думите му по време на ковид пандемията Столична община се е справила сама, без помощ от правителството – спрени са няколко големи обекта и парите са пренасочени към градския транспорт, но вече не може сама да се справя и не е справедливо.

„Проблемът е, че тарифна политика ще има, но градски транспорт може и да няма. Тук това, което правим ние е, че продължаваме да увеличаваме парите на софиянци, които са в бюджета, да отиват по-голяма част от тях в транспорта. Проблемът е, че правителството ни дава съвети, които знае, че ние не можем и не бива да изпълним.“, каза Георги Георгиев.

Председателят на СОС показа писмо от началника на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова, в което се казва, че ще Столична община бъде финансирана от правителството срещу реформи и оптимизация.

„Оптимизация на разходите означава тяхното намаляване. Ние конкретните оптимизации ги правим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са променени в София на база на новата интелигентна система, която имаме и GPS устройствата в автобусите“, поясни Георгиев.

Председателят на СОС преди няколко седмици сподели, че лично Кирил Петков му е  казал да се съкрати и персонал и да махнат линии. „Време е да съкратите персонал и да премахнете автобусни линии, които дублират метрото“, казал Петков на Георгиев.

Той заяви, че няма автобусни линии, които дублират метрото, 70% от автобусите водят до спирка на метрото, 100% от трамваите прави връзка със спирка на метрото. Направена е и оптимизация – над 5% от маршрутното разписание бе намалено миналата есен, над 5% от административния персонал е съкратен.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар