Шок: Чумата по свинете – умишлена? Агроексперти излязоха с информация за нарочно заразени фуражи, внос от Западна Европа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заразата с африканската чума по свинете е умишлена и най-вероятно е вкарана във фермите чрез заразени вносни фуражи и хранителни добавки от Западна Европа. Скандалното мнение е на експерти в сферата на сигурността, запознати в детайли с аналитична информация от сектора.

Методът е използван както за активните мероприятия към фермите в България, така и в съседна Румъния, коментират те, като шокиращата информация.

“Фактът, че заразата се регистрира в 100% охранявани свинекомплекси с въведени всички превантивни мерки за био сигурност, е едно от доказателствата, че вируса е умишлено привнесен с цел: предприятията за месопреработката да преминат изцяло на вносни суровини от Западна Европа, България и Румъния да бъдат елиминирани като производители в конкурентната пазарна среда, а потребителите в национален мащаб да купуват вносни продукти от големите търговски вериги”, казват те.

Заразата според експертите, въпреки уверенията на БАБХ, продължавала да се разпространява и чрез търговската мрежа, където в хиляди магазини било пълно със свинско месо, дошло от преработвателни предприятия, в които впоследствие били доказани случаи на свине с чума.

“Така по хранителната верига вирусът ще продължи да циркулира в страната. Контролът на този процес е абсолютно немислим за БАБХ, освен ако не се премине към пълно унищожаване на всички стокови наличности със свинско месо в магазинната мрежа, особено в чуждите търговски вериги и магазините за месо по пазарите в страната”, казват още те. И дават за пример заразяване на житните и маслодайните култури. Тази година слънчогледът в страната бил с лоша реколта заради заболяването мана, вкарано умишлено в семената за посев, за да се отвори пазар за нов вносен препарат от голям европейски производител.

източник: http://www.thesofiatimes.com/konspiracii/18304/%d1%88%d0%be%d0%ba-%d1%87%d1%83%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d1%83%d0%bc%d0%b8%d1%88%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b5/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар