Путин провери как се подготвят мобилизираните на полигон в Рязанска област (видео)

Шолц: Путин няма желание да преговаря за Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че според него руският президент Владимир Путин няма намерение да преговаря за слагане на край на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

“За жалост, не виждам желание в момента”, каза Шолц в интервю за германски медии. Той подчерта, че Украйна сама трябва да реши при какви условия би била готова да приеме мир.Германия ще има достатъчно енергия за следващата зима, каза още в интервюто Шолц.


По-рано днес ръководителят на литовското военно разузнаване заяви, че Русия разполага с достатъчно ресурси, за да продължи войната в Украйна още две години, съобщи БТА.

“Ресурсите, с които (тя) разполага в момента, биха били достатъчни, за да продължи войната със сегашната интензивност още две години”, прогнозира Елегиюс Паулавициус.

“Колко дълго Русия ще бъде в състояние да води войната, ще зависи също от подкрепата за руските военни от страни като Иран и Северна Корея. Но ако погледнете с какво Русия разполага днес, като стратегически резерви, оборудване, боеприпаси, въоръжения – тя може да води тази война със сегашната ѝ интензивност още две години”, добави шефът на военното разузнаване.

Литовските служби за сигурност днес съобщиха, че хакери, свързани с Русия и Китай, са се опитали многократно да направят пробив в компютрите на правителството на Литва. Това се казва в годишен доклад, изготвен от военното разузнаване и контраразузнаването на балтийската страна.

“Най-активните кибергрупи, които предприемат действия срещу Литва, са свързани с Русия и Китай”, твърдят службите за сигурност.

“Техен приоритет остава продължаващото дългосрочно събиране на информация, свързана с литовските вътрешни и международни дела”, се казва в доклада.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар