Шофьорката-убийца от Пловдив иска да трепе свидетели (ШОК СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това разказа специално пред “Монитор” жена, която е била втора кола след джипа на Мария, и която е видяла всичко. Нели е била в колата си заедно със сина си. Мария ги заплашила и двамата. Ядът й бил провокиран от това, че те не знаели какво означава думата „нефилим“. Признала им, че „целият град я знаел“ и че тя щяла да продължи да убива нефилими. Казала им, че те вече били мъртви и затова трябвало да бъдат убити.

„Не можем да спим. Не можем да забравим тези ужасяващи думи. Тази жена не трябва да бъде пускана от затвора. Не трябва да й се разрешава да шофира повече. Ако утре я пуснат, и тръгне с нож да убива невинни хора, тогава?“, си задават въпроси очевидците на ужасяващата катастрофа.

 

Пътното произшествие станало малко преди светофара на „Пещерско шосе“ при отбивката за квартал „Прослав“. Очевидци на случилото се видели как младо момиче пресича на пешеходна пътека, когато джип „Волво“ влиза в насрещното нарочно и се забива директно в пешеходката.

Минувачи и шофьори от другите коли се втурнали да помагат на блъснатата жена. Първоначално тя не дишала. След това тялото й се разтресло от спазъм и поела дъх. „Държахме й главичката и я пазехме. Тя знаеше, че я пазим и ни гледаше с благодарност. Само я попитахме как се казва и тя каза: „Петя“, разказва още Нели. През цялото това време шофьорката на джипа стояла отстрани и се наслаждавала на стореното. „И се надяваше момичето да умре, защото била „нефилим“, и ни обясни, че и ние сме такива. Момичето било вече мъртва душа и затова решила да я блъсне. И нас да ни видела, и нас щяла да ни убие…“, пише  Нели.

По думите й джипът на Мария, както се казва шофьорката, бил тотално смачкан отпред. „Броня, капак, фар бяха смачкани. А блъснатото момиче е едва 45 кг. Смятай как е решила да я блъсне от другото платно, навлизайки в насрещното, като е дала газ. Момичето беше на отсрещния тротоар, току-що пресякло пешеходната пътека. Беше ужасяващо с този зловещ поглед на тази жена…Мисля, че законът трябва да се промени“, казва още Нели.

 

Впоследствие станало ясно, че блъсната пешеходка е на 31 години и е лекар. Д-р Петя Аргирова пресичала булеварда, за да отиде на работното си място в Инфекциозна клиника. Тя е завършила Медицинския университет в Пловдив преди няколко години с отличен успех и награда „Златен Хипократ“. В момента състоянието й е стабилно, но има травми по лицето и носа, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Очевидците на катастрофата предполагат, че Петя е чула свистенето от високата скорост на джипа, обърнала се е към звука и тогава е била пометена.

Нели се опитва да открие момчето без тениска, което първо се е втурнало да помага на блъснатата млада лекарка. Младежът е оказал безценна помощ, въпреки че е треперел целия от ужаса, на който е бил свидетел.

 

Полицаи са закопчали Мария веднага след пътния инцидент. Предстои да бъде назначена съдебнопсихиатрична експертиза на шофьорката с оглед установяване дали лицето е действало в състояние на вменяемост, както и с оглед установяване дали страда от психично заболяване, уточниха от Районната прокуратура в Пловдив.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар