Шофьор участвал в адската катастрофа на АМ “Хемус”: АПИ лъжат нищо не беше почистено, тези са убийци!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шофьори твърдят, че обилният снеговалеж, ниската видимост и заснежаването на платното са част от причините за верижната катастрофа на АМ “Хемус”, в която пострадаха двама полицаи. Но от АПИ отбелязаха, че преди инцидента платното е било почистено от снега.

Рано сутринта в района на разклона към прохода Витиня на магистрала “Хемус” е закъсал ТИР. Към 7:00 часа пристигнал влекач, за да го изтегли. Снеговалежът се усилил, паднала мъгла и видимостта значително намаляла. Опитвайки се да заобиколи ТИР-а, лек автомобил не успял да спре и се забил в друга кола. Само за минути още петима шофьори попаднали в капана на катастрофата, съобщи БНТ.

“Аз се движех в посока Ботевград и видях спряла кола тук, в лявата лента, и някакъв ТИР дърпаха тук от Пътната помощ. Видях ги отдалеч, опитах се да спра, но пътната обстановка не предполагаше това и колата почна да се влачи и се удари в тях. След това по мен още две коли от другата страна се удариха. Въобще не беше почистено добре. Аз ги видях от много далече, опитах се да спра, но не можах”, разказва участник в катастрофата.

От АПИ твърдят, че снегорини са работили през цялата нощ. Магистралата била обработвана и с химикали.

Припомняме, че днес:

Двамата пострадали при верижната катастрофа с 5 коли на магистрала „Хемус” са полицаи. Те са се прибирали от дежурство.

Ситуацията по магистралата е усложнена. Има много закъсали тежкотоварни автомобили, движението им се отбива в аварийната лента.

Екипи на Пътна помощ обикалят района до Правец помагат на закъсалите шофьори и пътници. На около 10 км на магистралата се е образувала тапа.

Припомняме, че около 07:40 сутринта 5 коли се удариха около 30-ия километър на магистрала “Хемус” в посока Варна. Във верижната катастрофа двама са ранени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар