„Шумът на парите“ 2024 идва с важни икономически и бизнес прогнози в изборната седмица

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В разгара на нови геополитически сътресения, финансови предизвикателства и технологична трансформация 15-ото издание на форума ШУМЪТ НА ПАРИТЕ ще даде отговори на най-важните въпроси, свързани с българската икономика в глобален контекст и как тя може да отключи нови възможности за растеж по пътя си към еврозоната и пълноправното членство в Шенген.

Едно от най-престижните и мащабни финансови събития у нас ще се проведе на 4 юни в Sofia Event Center с участието на международни и местни експерти, сред които представители на Международния валутен фонд, глобалната медийна организация POLITICO, Българската народна банка, Българската фондова борса, Института за пазарна икономика и др. Своите перспективи в рамките на форума ще дадат лидери на едни от най-големите бизнес организации от финансовия, технологичен и имотен сектор у нас.

Водещ на събитието ще бъде журналистът на bTV Светослав Иванов, който ще открие официално форума. Основни теми на 15-тото издание на “Шумът на парите” ще бъдат:

Визия за напредък отвъд политическия стрес

Каква трябва да е икономическата визия на България и как да действат политическите лидери, за да създадат свободна от корупция среда, която привлича чуждестранни инвестиции, насърчава иновациите и конкуренцията? Тази тема ще бъде на фокус в презентацията на Матю Карничниг, главен кореспондент за Европа на POLITICO, който е бил на първа линия в отразяването на едни най-значимите политически и икономически събития на нашето време.

Макроикономическите приоритети на България в темпото на глобалните тенденции и специално по пътя на страната ни към еврозоната ще очертае Джеф Готлийб, старши регионален представител на МВФ за Централна, Източна и Югоизточна Европа. Темата в дискусионен панел ще продължат лидери на водещи институции у нас – БНБ, БФБ, ИПИ.

Тази година във форума влизат и няколко нови за формата теми, една от които е посветена на енергийната сигурност с участието на Джордж Сатлас, изпълнителен директор на ICGB (Interconnector Greece – Bulgaria) от гръцка страна, и Димитър Бартов, Synergon.

Предприемачески уроци

През 2024 г. форумът се фокусира и върху бизнес визионерството и успешните предприемачески модели у нас, включително износа на българско ноу-хау на външни пазари, с участието на представители на висшия мениджмънт на основани в България компании с глобален размах, сред които MFG и Dreamix.

На сцената на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2024 ще излязат Стоян Митов, изпълнителен директор, и Христо Томов, съосновател на софтуерния разработчик Dreamix. Това ще бъде първата им публична изява след сделката за придобиването на българската компания от американската Synechron.

Банкиране от ново поколение

Традиционно сред водещите дискусионни панели в рамките на “Шумът на парите” е развитието на банковия сектор у нас. Как финансовите институции определят конкурентните си предимства предвид мащаба на технологичната промяна, новите финансови предизвикателства и потребителски тенденции са част от темите, по които ще дискутират мениджърите на УниКредит Булбанк, Пощенска банка, БАКБ и tbi.

ESG в действие: Стратегии и иновации за устойчив растеж

Как ESG стратегиите оказват влияние на цялостната устойчивост и стойност на бизнеса, инвеститорите и обществото и каква е тяхната роля като катализатор на иновации е следващата точка в програмата на “Шумът на парите” с участието на Мартон Патаки, главен мениджър на Japan Tobacco International Bulgaria и Радослав Пашов, главен финансов директор и член на СД на Svepol.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар