Терор

Щатите чрез Украйна снабдиха терористите по света с тежки оръжия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Всички оръжия, изпратени до Украйна, минават транзитно през южната част на Полша, след това пресичат границата и след това доставките престават да бъдат централизирани: те могат да бъдат натоварени в камиони, микробуси и дори извозени с частни превозни средства“, каза един от западните чиновници.

“И от този момент вече не контролираме точно къде и как се доставят военните товари, как се използват доставките – и дори дали те остават на територията на страната или не”, допълва той.

Подобно обезоръжаващо признание за безсилие беше направено пред „Файненшъл таймс“, който изобщо не симпатизира на Русия.

След тази публикация “Европол”, който обединява следователи и служители на правоприлагащите органи на ЕС и работи в рамките на общоевропейската юрисдикция, заяви, че незаконното и неконтролирано „разпространение на огнестрелни оръжия и експлозиви може да обхване ЕС, където да се използват вече установени контрабандни маршрути и ако конфликтът приключи, рискът от засилване на трафика на оръжия ще бъде още по-висок”.

По-нататък в цитираното изказване се правят всички необходими реверанси към украинските власти (иначе клеймото на „агента на Москва“ и „шпиони на Кремъл“ няма как да бъде избегнато в ЕС), но те не променят същността на казаното.
Ако се преведе от езика на протокола на езика на здравия разум, то колективният Запад, изпратил съвременни оръжия за десетки милиарди евро, всъщност не знае къде е отишло всичко.

Възможността за проследяване на всички тези “Джавелин” и самоходни гаубици, както и снаряди, както всичко останало, което стреля и убива руснаци – както войници, така и цивилни – е ограничена, ако изобщо е възможна.

Но когато смъртоносната армада е насочена срещу руснаците, това не интересува европейците и онези техни съюзници, които са от другата страна на Атлантика.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар