Щели да правят държавно предприятие, което да поеме безработните миньори

Щели да правят държавно предприятие, което да поеме безработните миньори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Получихме конкретен ангажимент, че до 15 октомври ще бъде създадено държавно предприятие. То ще бъде финансирано регионално по Плана за възстановяване и устойчивост за Стара Загора, Перник и Кюстендил. Това съобщи Пламен Димитров, президент на КНСБ, на брифинг в министерския съвет след среща с премиера.

Така дори и един да остане без работа, ще може да бъде преназначен при същите условия на работа, от мините в това държавно предприятие, каза още Пламен Димитров. Това е единственият сигурен начин да гарантираме на миньорите, че няма да останат без работа във времето до 2038 година, добави той.Миньори и енергетици протестират пред Министерския съвет под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!“. В протеста се включиха работници от целия въгледобивен сектор в България.


Организаторите на протеста от КНСБ и КТ „Подкрепа“ се опасяват от закриване на работни места – около 12 000 в комплекса „Марица Изток“ с тенденция след 2030 г. те да станат 15 000. Опасенията на КНСБ са, че ще бъдат застрашени индиректно до 100 000 работни места от сектора.

Източник: БТА


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар