Щети за над 1 милион нанеоха природните стихии в Антоновско – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На повече от 1 млн. лева са оценени щетите, нанесени от природната стихия в Антоновско. В края на юни в 33 населени места в общината бе обявено бедствено положение, заради поройни дъждове и разразилата се над региона буря. Оценката е за повредени или изцяло унищожени основни инфраструктурни обекти. Това посочи за БТА зам.-кметът на Антоново Исмаил Ибрямов.

Природната стихия събори три моста – два пешеходни и един за автомобили в с. Стеврек, водосток край с. Стара речка, а придошлите води отнесоха настилката в голяма част от засегнатите села.

С изготвената оценка от общинската комисия по бедствията и авариите ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия към МС. В момента екипи работят по изготвянето на проекти, допълни Ибрямов.

Извън оценката остават щетите, нанесени на физическите лица. Все още служители на Социални грижи описват имотите и пораженията в домакинствата. По думите на зам.-кмета, хората са започнали да възстановяват повредите – вдигат се огради, препокриват се покриви. Селскостопанска продукция няма да има – малцина ще сеят отново зеленчуковите си градини.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар