Данс

Щеше да бъде комично, ако не е трагично: пълним хазната с данък стар автомобил и ДАНС! ВИДЕО!

ДАНС, Мнения
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През последните 2-3 дни управляващите втрещиха данъкоплатците си с прозорливите си идеи, как да запълнят голямата дупка в държавната хазна.

Тридесет години след падането на социализма нашите управници, не можаха да намерят механизъм, за да озъптят алчните работодатели и да въведат една нормална среда, за работа и живот в страната без да се замислят, че същия този народ ще търси други алтернативи.

И днес, когато България обезлюдя от страна на работната си ръка – хазната остана празна, защото чисто и просто няма кой да работи и да си плаща чинно данъците дори и в малък размер.

30 години не можаха да принудят работодателите да осигуряват своите служители на пълната работна заплата и да им изплащат редовно заплатите, но сега гласят промени в закона, в които се предвижда ДАНС да получи правото да внедрява агенти под прикритие в частните фирми.

Целта на служителите ще бъде да следят за нередности и злоупотреби. Идеята е всичко това да се случва без знанието на собственика на съответната компания.

Значи за 30 години не можаха да задействат ДАНС, за да прекрати безумията на работодателите, които се знаят от всички и да задържат работещите българи в страната, но когато хазната остана без пукнат лев намериха начин.

Същия този работник плащаше данъци, за да получи защита от държавата три десетилетия и когато този служител реши да си продаде труда в чужбина и започна там да плаща данъци приходите в страната се сринаха и все пак намериха решение.

Това е повече от комично, ако не беше трагедия със съдбите на милиони българи.

Втората велика идея, за попълване на празната хазна е данък стар автомобил, като таблицата за плащане на налога е, както следва:

– Автомобил от 6 до 10 години – 250 лв.; /возилата в тази категория са 2%/

– Автомобил от 11 до 15 години – 500 лв.; /4%/

– Автомобил от 16 до 20 години – 750 лв.; /40%/

– Автомобил над 20 години – 1 000 лв.; /42%/

И тези схеми докога ще работят докато се закрие държавата – защото управниците не разбраха, че държавата е народа. Ако няма народ – няма държава, като те са чиновници на народа, а не негов унищожител.

източник


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар