Ще бъда на протеста за сваляне на правителството, като президент не мога да го уволня, но като гражданин мога да съм на площада… 18.07, 12 ч. пред МС…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политическата система на България изпадна в нок-даун, след като току що Президентът Румен Радев, обяви че ще участва в протестите утре за сваляне на Бойко Борисов.

Припомняме, те се организират от животновъдите, но към тях се присъединиха десетки недоволни граждански организации, свързани с борбата с джендърите, корупцията, групата около гладната стачка на Николай Колев-Босия, разследващи криминалното минало на Борисов, както и последните покупки на вили за любовниците му в Испания. Днес към народа се присъедини и Президентът.

Ето какви са думите му:

“Утре ще дойда на протеста пред Министерския съвет.

Подкрепям животновъдите, подкрепям и протестиращите граждани срещу Истанбулската конвенция, подкрепям всеки един недоволен от този абсурд, в който се е превърнало настоящото управление.

Аз, като държавен глава в парламентарна република, нямам правомощия да уволня правителството.

Но като обикновен гражданин имам право да протестирам – заедно с останалите българи, които повече не могат да понасят този гнет.

Страната има нужда от нов старт, а старите политици и организираната престъпност, които са превзели всички институции, трябва да отидат където им е мястото. Всички знаем кое е това място.

Ще бъда на площада утре, призовавам всички българи да бъдат там…” – заяви президентът.

Протестът е в сряда, 18 юли, от 12 ч. пред сградата на Министерския съвет.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар