Ще има ли подкрепа кабинет с първия мандат? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От “Продължаваме промяната” и от ДПС днес запазиха мълчание за заявената от ГЕРБ – СДС позиция, че утре ще представят кандидат за премиер, който да сформира правителство с първия мандат.

Георги Свиленски от “БСП за България” в предаването “Още от деня” коментира, че процесът се е забавил прекалено дълго и през изтеклия месец не е направено нищо съществено, а от “Има такъв народ” заявиха, че е направена първа стъпка към реален диалог.“Ние ще изчакаме да видим какво ще предложи, как ще го предложи, на кого ще го предложи. Обсъждано ли е това име. Не може от медиите да разбираме името на премиер и някакви празни квадратчета, в които депутатите да си посочват и да получават министерски постове. За нас са важни приоритетите. Това, което правителството ще решава, решенията, които ще взема и политиките, които ще води”, каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на “БСП за България”.


“Докато не се види персонално личността на кандидата за премиер, няма как да се коментира. Освен това, г-н Борисов, използвайки, знаете той обича да се шегува, каза че щял да предложи на другите “кутийки”, т.е. разбирайте постове в Министерски съвет. Само че хората, професионалистите, държавниците, отговорните действащи в името на хората експерти и политици, те не са кибритени клечки да се напъхат в кутийки. Трябва да се види каква ще е структурата на този кабинет и политиките, които ще изпълнява. Не забравяйте, че структурата на кабинета е изключително важна”, каза Филип Станев, зам.-председател на ПГ на “Има такъв народ”.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар