Ще купят ли ГЕРБ и Борисов майките на деца с увреждания със 110 млн.лв?

Хора с увреждания
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като месеци наред обяснява, че няма откъде да се намерят 300 млн.лв. за изпълнение на исканията на протестиращите майки на деца с увреждания, на фона на мощния им протест с шествие по жълтите павета, кабинетът изведнъж призна, че всъщност парите са 110 млн. лв – малка разлика от три пъти!!! – и освен това има откъде да се вземат и да се дадат.

Така хората с тежки увреждания ще получават чутовни суми – до 450 лв. месечно като помощ от държавата, което е над официалната линия на бедността, но е доста под минималната заплата от 510 лв.

С тези внезапни идеи, дошли след всички обясения колко сложно е да се ремонтират куп закони, кабинетът очевидно ще се опита да купи майките и “да му се махнат от главата” по израза на самия премиер.

Неясно обаче остава коя точно Агенция на правителството ще се занимава с темата.

И дали работодателите ще приемат тези разходи, а както е известно – даже синдикатите скочиха срещу майките и техните деца, които според лидера на Подкрепа нямали право да разхождат из центъра на София.

Интересна ще бъде позицията на финансираните от правителството неправителствени организации, които освен обвинения в чуждестранно финансиране на протестите, спретнаха и контрамитинги, сякаш успех на исканията на майките не би донесъл увеличение на мизерните средства и за собствените им членове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар