Ще потули ли прокуратурата истината за грабежа на АМ „Хемус“, като изземе делото от полицията?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Прокуратурата, като господар на разследването, може тотално да потули истината за грабежа на 60 млн. лева от АМ „Хемус“, като изземе делото от МВР и го прати в трета „глуха“ – следствието. Това предположение направиха юристи с опит пред Фрог нюз.

Те смятат, че този сценарий става все по-вероятен, след както държавното обвинение не успя да запуши устата на вътрешния министър Бойко Рашков, като го привика като свидетел. Вместо да подмине журналистическите въпроси по темата, Рашков добави още малко картинки в пъзела на гигантския грабеж, като заяви, че 30-40% от отпуснатата сума за Лот 5 е отишла към ГЕРБ. Още със старта на разследването в ГДБОП и ГДНП и последвалите циркове от страна на прокуратурата, стана ясно, че държавното обвинение няма никакви намерения да се разбере кой всъщност е „гушнал“ милионите държавна пара.

 

Източниците ни са категорични, че ако подчинените на главния прокурор Иван Гешев изземат делото от МВР и го дадат на подчинената си структура – следствието, това ще е категорично доказателство че истината ще бъде старателно потулена. А виновните никога няма да понесат последствия. Любопитно е, че особено активна роля по време на последните пресконференции на прокуратурата, насочени изцяло срещу МВР, има директора  на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Дълго време той стоеше в сянка и не даваше интервюта, но изненадващо се активира. Дали скандалното дело за АМ „Хемус“, разкриващо корупция на най-високо ниво в управлението на държавата,  няма  попадне в неговите ръце, предстои да видим.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар